OKULUMUZUN TARİHÇESİ

İlçe merkezine 35 km mesafede bulunan okulumuz ilk mezunlarını elimizde bulunan kaynaklara göre 1946-1947 eğitim- öğretim yılında vermiştir. Okulun fiziki yapısı yetersiz kaldığından 1986-1987 öğretim yılında 10 derslikli yeni bir bina yapılarak hizmete girmiştir. Okulumuzun ismi daha önce Yukarı- Çiğil Kasabası İlkokulu iken 18 Nisan 1994 yılında güneydoğuda şehit olan Seyit Ali GÜR ´ün ismi verilerek Şehit Asker Seyit Ali Gür İlköğretim Okulu olmuştur. İlköğretimin 8 yıla çıkması ile birlikte derslik yetersiz kalmış ve 1999 yılında ek bina yapılarak derslik sayısı 20 ye çıkarılmıştır. 2012-2013 öğretim yılında 4+4+4 uygulamaları kapsamında okulumuz ilkokul ve orta okul olarak ayrılmış ve eski bina da ilkokul olarak kullanılmaya başlanmıştır. Okulumuzun şu anda fiziki kapasitesi ve ders araç gereçleri bakımından bir sıkıntısı bulunmamaktadır. Sınıf mevcutlarımız Standartlara yakındır. Okulumuzda ayrıca 1 bilgi teknolojisi sınıfı mevcuttur. Okul bahçesi alanı İlkokul ve Ortaokul için ortaktır.Tahmini 3500m2 olup oyun ihtiyacına cevap vermektedir.